Απελπισμένοι οι Ιταλοί προτιμούν έναν ηθοποιό από τους πολιτικούς τους!

Όπως και στην Ελλάδα! Οι Ιταλοί πραγματικά απογοητευμένοι από το πολιτικό τους σύστημα στρέφονται σε έναν... ηθοποιό που ξεφύτρωσε από το πουθενά αλλά παίρνει ήδη ποσοστά δυναμικής εισόδου στην Βουλή! Πιο συγκεκριμένα ποσοστό 7% συγκεντρώνει σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, το «κίνημα των επτά αστέρων» του ηθοποιού Μπέππε Γκρίλλο, σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρίας Swg.

H συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε και ενόψει των τοπικών εκλογών που έχουν προκηρυχθεί για τις 6 Μαΐου και το αποτέλεσμά της, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κόλπους των ιταλικών κομμάτων.

Το κίνημα του Γκρίλλο, σύμφωνα με τα μέλη του, ευνοεί την άμεση επαφή των εκλεγμένων μελών με τους ιθύνοντες του και την «οριζόντια επικοινωνία», απορρίπτοντας την παραδοσιακή δομή της «πολιτικής πυραμίδας». Στα κύρια προγραμματικά του σημεία, συμπεριλαμβάνεται ο περιορισμός της βουλευτικής σταδιοδρομίας σε δυο μόνο θητείες, δέκα συνολικά ετών, η μείωση των μισθών βουλευτών και γερουσιαστών (με προσαρμογή στον μέσο όρο των απολαβών των πολιτών), η «ανοικτή κάλυψη» κάθε πολιτικής συνεδρίασης μέσω διαδικτύου και η ενίσχυση του θεσμού του δημοψηφίσματος.

Τα ευνοϊκά, για τον Ιταλό ηθοποιό, αποτελέσματα των δημοσκοπικών ερευνών, συνδέονται άμεσα, σύμφωνα με τους αναλυτές, με το πρόσφατο σκάνδαλο των υπεξαιρέσεων κρατικών χρηματοδοτήσεων, που οδήγησε στην παραίτηση του ιδρυτή της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσσι και του γιού του, Ρέντσο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης