Απειλούνται με λουκέτο εργοστάσια της GM στην Ευρώπη

Παρά την ανάκαμψή της και την επιστροφή στην κερδοφορία, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η General Motors (GM), θέλει να κλείσει ένα ή περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη. Αυτό είναι ήδη το θέμα διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα της θυγατρικής της εταιρείας Opel-Vauxhall, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η GM έχασε 400 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο στην Ευρώπη, έπειτα από μια ζημιά ύψους 265 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Στη διάρκεια μιας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας με μερικούς δημοσιογράφους ο Νταν Άμαν, οικονομικός διευθυντής της GM, υπογράμμισε ότι «αν κοιτάξουμε το σύνολο του τομέα, τρίτες πλευρές έχουν εκτιμήσει ότι θα πρέπει να κλείσουν 5, 7 ή 8 εργοστάσια συναρμολόγησης, αν θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτά τα επίπεδα πωλήσεων».

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τα συνδικάτα μας και, φυσικά, ελήφθησαν μέτρα εξοικονόμησης, στη Γαλλία. Οι Ιταλοί μιλούν για μέτρα όσον αφορά την παραγωγή. Σε όλη την Ευρώπη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ότι κάποια απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα», πρόσθεσε ο Άμαν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης