Απίστευτη απόφαση Τραμπ να θέσει υπό διωγμό 11.000.000 εργαζόμενους

Μεγάλη είναι η αντίδραση του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει νόμο του Ομπάμα που προστατεύει από απέλαση νεαρούς μετανάστες που είχαν εισέλθει, ως ανήλικοι, παράτυπα στις ΗΠΑ.

Πάνω από 400 προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και επικεφαλής πανίσχυρων εταιρειών και τραπεζών στις ΗΠΑ απέστειλαν κοινή επιστολή στον πρόεδρο και στο Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην οικονομία.

Ο Ράντι Φάλκο του ισπανόφωνου ραδιοφωνικού σταθμού Univision Communications, ήταν ένας από τους 400 και πλέον που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους λέγοντας: «Η αμερικανική κυβέρνηση στερεί σε 800.000 dreamers (δηλαδή όσους θέλουν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο) τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται και να συνεισφέρουν με αμέτρητους τρόπους στις ΗΠΑ – τη μοναδική χώρα που τους προσέφερε ένα σπίτι. Η ανάκληση του νομοσχεδίου αντιβαίνει στις αρχές και στις παραδόσεις των ΗΠΑ».

Το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου (Center for American Progress), υπολογίζει πως οι παράτυποι μετανάστες που ζουν σήμερα στις ΗΠΑ υπολογίζονται σε περίπου 11 εκατομμύρια και πως μια απομάκρυνσή τους θα προκαλέσει «άμεση μείωση του ΑΕΠ κατά 1,4% που μετά μπορεί να φθάσει ακόμη και το 2,6%».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης