Αντεπίθεση Ομπάμα στο δεύτερο ντιμπέιτ ώστε να ανακοπεί το ρεύμα υπέρ Ρόμνεϊ

Ο Ομπάμα ετοιμάζει την αντεπίθεσή του. Μετά την απογοητευτική εμφάνισή του στις 3 Οκτωβρίου απέναντι στον Ρόμνεϊ ο Ομπάμα σκοπεύει να δώσει στους Αμερικανούς «να καταλάβουν τι πραγματικά θα κάνει (ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών) εφόσον εκλεγεί».

Αυτό σημαίνει μια πιο δυναμική στάση του Δημοκρατικού προέδρου στο δεύτερο ντιμπέιτ, όπως αυτή που τήρησε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέναντι στον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Ρόμνεϊ, τον Πολ Ράιαν.

Από τις εννέα δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το πρώτο ντιμπέιτ, οι οκτώ δείχνουν ότι ο Ρόμνεϊ είτε έχει κλείσει τελείως τη διαφορά του με τον Ομπάμα, είτε προηγείται ελαφρά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Ωστόσο, το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, με την έμμεση ανάδειξη του προέδρου από τους εκλέκτορες, σημαίνει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι παρά «βαρόμετρα» της κοινής γνώμης και δεν «φωτογραφίζουν» το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι δύο υποψήφιοι επικεντρώνονται πλέον στις Πολιτείες όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τα ποσοστά τους ή να περιορίσουν τη διαφορά που τους χωρίζει. Από την Τρίτη ο Ρόμνεϊ έχει σχεδόν εγκατασταθεί στο Οχάιο, μια Πολιτεία που θεωρείται «κλειδί» για τις εκλογές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης