Ανταλλαγή πυρών Ελλήνων στρατιωτών με Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν υποχρεώθηκαν να ανταποδώσουν πυρά όταν σημειώθηκε επίθεση εναντίον τους. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικές δυνάμεις εμπλέκονται σε τέτοιο επεισόδειο.

Οπως έγινε γνωστό, την Κυριακή του Πάσχα το στρατόπεδο της ελληνικής δύναμης, όπως και πολλά άλλα στην περιοχή, έγινε στόχος επίθεσης με πυρά ελαφρών όπλων και αντιαρματικών. Σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, η επίθεση σημειώθηκε στις 13:46 (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής «στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν».

«Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.


Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δεν θα οδηγήσουν στην αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων από τη χώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ξεκινά συζήτηση από την αριστερά, για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών στην πατρίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης