Ανακοινώθηκε η πρόθεση του Μόντι να παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση του Καβαλιέρε για επιστροφή του

Μετά από δίωρη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, το γραφείο του Ιτάλου προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ανακοίνωσε την πρόθεση του Ιταλού πρωθυπουργού να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει. Ο Μόντι έχει πρόθεση να παραιτηθεί εφόσον όμως ελέγξει πρώτα κατά πόσο το Κοινοβούλιο είναι σε θέση να περάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριο Μόντι θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το Κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η ανακοίνωση αυτή από το γραφείο του Προέδρου της χώρας, έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές για να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία.

H πιθανότερη ημερομηνία για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας είναι η 15η Ιανουαρίου, ώστε, στο μεταξύ, να μπορέσουν να εγκριθούν ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και κάποιοι άλλοι νόμοι. Πολλοί εικάζουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες είναι η 10η Μαρτίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν, όπως φαίνεται, σε συνδυασμό με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου και της μικρής περιφέρειας Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης