Αμερικανικές προμήθειες στα χέρια τζιχαντιστών

Βίντεο που απεικονίζει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν υπό την κατοχή τους αμερικανικά όπλα που προορίζονταν για κούρδους στο Κομπάνι της Συρίας εξετάζει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πάντως ότι το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού έχει καταλήξει στα σωστά χέρια.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι ανέφερε πάντως ότι ειδικοί αναλύουν το βίντεο και προσπαθούν να καθορίσουν εάν κάποια από τα κιβώτια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς τους κούρδους έπεσε πράγματι στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν πει ότι τα αμερικανικά μεταγωγικά έριξαν την περασμένη Κυριακή 28 κιβώτια με στρατιωτικές προμήθειες στους κούρδους που υπερασπίζονται το Κομπάνι και ότι μόνο ένα από αυτά είχε πέσει στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube με τίτλο «Όπλα και πυρομαχικά έπεσαν από αμερικανικά αεροπλάνα σε περιοχές που ελέγχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι» δείχνει τζιχαντιστές να επιθεωρούν κιβώτια με χειροβομβίδες και ρουκετοβόλα. Ένας μάλιστα μασκοφόρος τζιχαντιστής κρατά ψηλά μια χειροβομβίδα και λέει τη φράση «λεία για τους μουτζαχεντίν».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης