Ακόμα και στην Εσθονία ανεβαίνουν οι δημαγωγοί (εκλογές σήμερα)

Τελικά ποτέ οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι, (ή με επαρκή παιδεία). Οι Εσθονοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες θα αναμετρηθούν η κεντροαριστερά και οι φιλελεύθεροι, οι οποίοι αυτή τη φορά αμφισβητούνται από ένα ακροδεξιό κόμμα που επωφελείται από τη δυσαρέσκεια των αγροτικών περιοχών.

Ο κεντρώος πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, η φιλοευρωπαία φιλελεύθερη Κάγια Κάλας, κόρη του πρώην ευρωπαίου επιτρόπου Μεταφορών κι ένας δημαγωγός της άκρας δεξιάς είναι οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης:

Ο Ράτας είναι ένας από τους νεότερους ηγέτες παγκοσμίως, καθώς ανέλαβε την πρωθυπουργία της Εσθονίας περί τα τέλη του 2016, σε ηλικία 38 ετών.

Έχοντας σπουδάσει νομική και οικονομικά, απέκτησε πολιτική εμπειρία ως δήμαρχος του Ταλίν μεταξύ 2005 και 2007. Τότε συνέβαλε καθοριστικά να θεσπιστεί το βραβείο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που έγινε ένα πρόγραμμα για την επιβράβευση κάθε χρόνο μιας ευρωπαϊκής πόλης που ανακηρύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης