Ακραία διαμαρτυρία κατά της Κίνας Δέκατος Θιβετιανός μοναχός αυτοπυρπολήθηκε ζητώντας θρησκευτική ελευθερία

Θιβετιανός μοναχός σε διαμαρτυρία στο Νέο Δελχί   (Φωτογραφία:  Reuters )
Πεκίνο, Κίνα

Ένας Θιβετιανός βουδιστής μοναχός περιλούστηκε με καύσιμο και αυτοπυρπολήθηκε στη δυτική Κίνα -ο δέκατος Θιβετιανός που καταφεύγει φέτος σ' αυτή την ακραία μορφή διαμαρτυρίας, όπως ανακοίνωσε εδρεύουσα στο εξωτερικό οργάνωση που υποστηρίζει την αυτονομία του Θιβέτ.

Η οργάνωση «Ελευθερώστε το Θιβέτ» ανακοίνωσε πως η τελευταία αυτοπυρπόληση έγινε έξω από μια μονή στο Γκανζί της επαρχίας Σετσουάν, περίπου 150 χλμ. νότια της Άμπα, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι οκτώ από τις τελευταίες εννέα αυτοπυρπολήσεις από το Μάρτιο σε διαμαρτυρία για τους θρησκευτικούς ελέγχους που επιβάλλονται από την κινεζική κυβέρνηση.

Η Άμπα έχει αποτελέσει τα τελευταία έτη επίκεντρο διαδηλώσεων κόντρα στην κινεζική κυβέρνηση, και εκεί έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες αυτοπυρπολήσεις από το Μάρτιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θρησκευτικούς ελέγχους που επιβάλλονται από την κινεζική κυβέρνηση.

Η οργάνωση «Ελευθερώστε το Θιβέτ» δεν είχε πληροφόρηση για το όνομα του μοναχού που αυτοπυρπολήθηκε, ούτε για το αν επέζησε.

Πηγή: 
reuters

Δείτε επίσης