Αγόρασε «φο μπιζού» και τελικά ήταν διαμάντι 26 καρατίων

Έναν θησαυρό στο χέρι της, δίχως να το γνωρίζει, είχε για τρεις δεκαετίας μία γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς το «φο μπιζού» το οποίο είχε αγοράσει από παζάρι πριν από 30 χρόνια, αντί 12 ευρώ, αποδείχθηκε πως ήταν τελικά διαμάντι 26,27 καρατίων.

Το δαχτυλίδι με τη λευκή πέτρα σε σχήμα μαξιλαριού βγαίνει στο «σφυρί» από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s τον Ιούνιο, με την αξία του να εκτιμάται στα 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με την υπεύθυνη του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών, Τζέσικα Ουίντχαμ, η ιδιοκτήτρια του διαμαντιού το φορούσε «για να πάει για ψώνια, στην καθημερινή της ζωή επί τρεις δεκαετίες αγνοώντας παντελώς τον θησαυρό που είχε στο δάκτυλο της».

Το κόσμημα πιθανόν χρονολογείται στον 19ο αιώνα, εποχή κατά την οποία οι τεχνίτες κοπής διαμαντιών έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα στο μέγεθος παρά στη λάμψη της πολύτιμης πέτρας.

Πριν από λίγο καιρό, έπειτα από συζήτηση με κάποιον χρυσοχόο, η κάτοχος του κοσμήματος συνειδητοποίησε ότι το μονόπετρο ενδέχεται τελικά να αξίζει πολύ περισσότερο από μια χούφτα στερλίνες.

Τελικά, η εκτίμηση του χρυσοχόου αποδείχθηκε σωστή, με τη γυναίκα, η οποία ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της, να αναθέτει στον οίκο δημοπρασιών την πώλησή του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης