Αίγυπτος: Πολύνεκρος ποδοσφαιρικός αγώνας

Αίγυπτος

Εβδομήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο αιγυπτιακών ομάδων στην πόλη Πορτ Σαΐντ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν νοσοκομειακές πηγές και ένας αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών των ομάδων Aλ Μάσρι και Aλ Άχλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 73 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα νοσοκομεία του Πορτ Σάιντ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της Αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της Αλ Άχλι.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα», κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του.

«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.

Σαράντα επτά άτομα, που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αποτρόπαια αιματηρά γεγονότα λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός δήλωσε ότι πολλά από τα 73 θύματα πέθαναν την ώρα που συνωστίζονταν ασφυκτικά με άλλους θεατές.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου, αρχιστράτηγος Μοχάμεντ Χουσείν Ταντάουι, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα, χωρίς ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.


Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης