Έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα της Disco Ντόνα Σάμερ

Ντόνα Σάμερ

Η τραγουδίστρια θρύλος της μουσικής, Ντόνα Σάμερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός άλμπουμ στη Φλόριντα -του τελευταίου της όπως αποδείχτηκε.

Η γεννημένη στη Βοστόνη Σάμερ επηρεάστηκε στα παιδικά της χρόνια από την Mahalia Jackson και άρχισε να τραγουδά στις εκκλησιαστικές χορωδίες.

Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα με το μιούζικαλ «Hair», πριν γνωρίσει τον παραγωγό Giorgio Moroder και στραφεί ολοκληρωτικά στη ντίσκο μουσική, το 1974. Τα τραγούδια «Love to Love You Baby», «I Feel Love» και «Hot Stuff» έγιναν τεράστιες επιτυχίες, συνδέοντας το συγκεκριμένο είδος μουσικής με άφθονα έγχορδα όργανα, και κάνοντας την Ντόνα Σάμερ να κερδίσει επάξια τον τίτλο της «βασίλισσας της ντίσκο».

Η Σάμερ στην καριέρα της κέρδισε πέντε Γκράμι ενώ πολλά από τα τραγούδια της -όπως τα «Last Dance», «She works hard for the money», «Bad Girls» και «This Time I Know It's for Real»- θεωρούνται διαχρονικές επιτυχίες.

Ήταν η πρώτη καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει τρεις συνεχόμενους διπλούς δίσκους να βλέπουν την κορυφή του Billboard ενώ ήταν και η πρώτη που κατάφερε να έχει τέσσερα singles στην μουσική κορυφή της Αμερικής μέσα σε διάστημα 13 μηνών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Δείτε επίσης