Έρευνα της Confcommercio έδειξε ότι κάθε ιταλική οικογένεια πληρώνει 367 ευρώ το χρόνο για τα έξοδα των πολιτικών

Το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας ξοδεύει εννέα δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο   (Φωτογραφία:  Reuters )

 

Ρώμη, Ιταλία

Με 367 ευρώ το χρόνο «βαραίνει» την κάθε ιταλική οικογένεια το συνολικό κόστος του πολιτικού συστήματος, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Εμπορικής Συνομοσπονδίας Ιταλίας (Confcommercio).

«Η πολιτική αφαιρεί από τον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας 367 ευρώ το χρόνο. Το κόστος για τον κάθε πολίτη είναι της τάξεως των 152 ευρώ ετησίως» εξηγεί ο διευθυντής του τομέα ερευνώ της Confommercio.

Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε Ιταλός και Ιταλίδα, από τότε που γεννιέται μέχρι την στιγμή που θα αποδημήσει, θα πρέπει να διαθέσει 12.000 ευρώ για να συντηρήσει βουλευτές, γερουσιαστές, περιφερειακούς, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, τα γραφεία τους, τους οδηγούς τους και ότι άλλο σχετικό.

Σύμφωνα με την Confcommercio, το πολιτικό σύστημα της χώρας ξοδεύει εννέα δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ την ώρα. 

«Αν ο αριθμός των βουλευτών, των γερουσιαστών, των διαφόρων υπαλλήλων και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μειωθεί κατά ένα τρίτο, όπως έχει προταθεί επανειλημμένα, θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο» επισήμανε ο Μαριάνο Μπέλλα.

«Πρόκειται για χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των φόρων ή για την οικονομική στήριξη τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου οικογενειών που ζει σε συνθήκες απόλυτης ένδειας» σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα ερευνών της Εμπορικής Συνομοσπονδίας Ιταλίας.

 

Πηγή: 
in.gr

Δείτε επίσης