Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν στο Μεξικό

Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν την Παρασκευή σε δημόσιο δρόμο στην πόλη Σαλαμάνκα, στην Πολιτεία Γουαναχουάτο του κεντρικού Μεξικό.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση κατά την προσπάθειά τους να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο. Οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς και τραυματίζοντας έναν ακόμη σοβαρά, ο οποίος τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

«Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτού του είδους» δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης, την ενίσχυση των επιχειρήσεων επιτήρησης και ασφάλειας.

Η Γουαναχουάτο, μια μεξικανική Πολιτεία όπου εδρεύουν πολλές μεξικανικές βιομηχανίες, είναι ταυτόχρονα ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των τουριστών.

Όμως, εδώ και έναν χρόνο βιώνει ραγδαία αύξηση των βίαιων επεισοδίων, τα οποία συνδέονται με τις συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Τα καρτέλ των ναρκωτικών -όπως η Νέα Γενιά του Χαλίσκο, το καρτέλ της Πολιτείας Σιναλόα και η συμμορία Σέτας- δρουν στην περιοχή, όπου πέραν της διακίνησης ναρκωτικών, επιδίδονται επίσης σε απαγωγές, εκβιασμούς και κλοπές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης