Ένας Μπέπε Γκρίλο μπορεί να διασύρει τους κουρασμένους πολιτικούς ενός συστήματος που έχει καταρρεύσει στην Ευρώπη...

Ένας κωμικός κόντρα στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ευρώπης; Η κουρασμένη πολιτική κάστα των Ευρωπαίων πολιτικών που θεωρεί ότι με την λιτότητα θα αντιμετωπιστεί η κρίση έχει πλέον δυο προβλήματα: Το παράδειγμα ενός Μπέπε Γκρίλο που αποδομεί το πολιτικό σύστημα... σπάζοντας πλάκα μαζί του αλλά και οι πολίτες που γυρίζουν την πλάτη στους πολιτικούς.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Γκρίλο φέρεται αποφασισμένος να αποσαθρώσει εντελώς το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ιταλία. Θα το επιτύχερι εύκολα να αντέξει και δεν συνεργαστεί μαζί του! Προς το παρόν το επιτυγχάνει και να η τελευταία δηλωσή του:

- "Αν το κόμμα του Μπερσάνι και το κόμμα του Μπερλουσκόνι θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα, τότε μπορούν πάντα να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρια"! Αυτό το μήνυμα εμφανίστηκε στο μπλογκ του Μπέπε Γκρίλο, με την υπογραφή του μπλόγκερ Κλαούντιο Μεσόρα και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η απάντηση από τον Μπερσάνι ήταν άμεση: «Όπως σεβόμαστε εμείς τους εκλογείς θα πρέπει να τους σεβαστεί και ο Γκρίλο. Τα νούμερα τα βλέπει κι εκείνος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του με αστεία. Θα τα πούμε στην Βουλή, ενώπιον των εκλογέων».

Στην δεύτερη περίπτωση οι Γάλλοι πολίτες εγκαταλείπουν τον (νεοεκλεγ'εντα) Ολάντ! Η λιτότητα και η αβεβαιότητα φαίνεται ότι μειώνουν σταθερά τα ποσοστά δημοφιλίας του προέδρου Ολάντ που εξελέγη τον Μάϊο του 2012. Αυτό τον μήνα, μόνο το 30% των ερωτηθέντων (πτώση 5 μονάδων) απαντά ότι εμπιστεύεται τον πρόεδρο για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Πρόκειται για το πιο χαμηλό ποσοστό για Γάλλο πρόεδρο, από το 1981.

Μείωση της εμπιστοσύνης παρατηρείται και μεταξύ των σοσιαλιστών ψηφοφόρων.

Το ποσοστό του πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό, έπεσε επίσης πέντε μονάδες, φθάνοντας το 28%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης