Ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός στο Facebook

Λι Λουνγκ

Δεν είναι εύκολη απόφαση για ένα ηγέτη κράτους να ανοίξει το προφίλ του στο Facebook. Είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολλοί να λοιδωρήσουν, να πουν εξυπνάδες, να βρίσουν. Όλα αυτά τα αγνόησε ο 60χρονος πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Λουνγκ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι μέσα από την σελίδα του, θα εκφράζεται ελεύθερα. "Θα γράφω τις σκέψεις μου και θα μιλώ για πράγματα που με απασχολουν" είπε.

Βέβαια ίσως να μην ήταν ο καταλληλότερος χρόνος για μια σελίδα στο Facebook. Ο Λι Λουνγκ έχει ετήσιες απολαβές 1,8 εκατ. ευρώ και στη χώρα έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για νατις περικόψει κατά 35%.

Από τους πρώτους που του απάντησαν ήταν κάποιος που έγραψε: "Ήταν καιρός να αφήσεις το γυάλινο πύργο σου και να πατήσεις στη γη". Και στη Σιγκαπούρη στο διαδίκτυο γίνεται μια ευρύτατη συζήτηση για τα στραβά κι ανάποδα της χώρας όχι πάντοτε με κομψό τρόπο..! Πάντως ο Λι Λουνγκ που βρίσκεται στην εξουσία από το 2004, τώρα θα έχει την ευκαιρία να διαβάζει πως σκέπτονται οι υπήκοοί του και ίσως αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από το τι σκέφτεται ο ίδιος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης