Έλληνας... τουρίστας στο διάστημα με εισιτήριο αξίας 30 εκατ. δολαρίων!

Ταξίδι στο διάστημα

Γράφοντας βιβλία για το πως μπορείς να γίνεις πλούσιος έγινε πλούσιος ο... ίδιος! Και τώρα μπορεί καταβάλλοντας ένα μυθικό ποσό να βολτάρει στο διάστημα! Πρόκειται για τον Έλληνοαυστραλό Νίκο Χαλικόπουλο.

Μεσσήνιος, πρώην κάτοικος Μελβούρνης, πρώην μπουζουξής και νυν πολυεκατομμυριούχος ο Νίκος Χαλικόπουλος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει για... ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι επίσης ένας πετυχημένος συγγραφέας και διαθέτει σήμερα δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι αλλού, μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει ότι έχει συμβουλεύσει πάνω από 300.000 ανθρώπους του πλανήτη πώς να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

 Πριν από λίγα χρόνια ο ομογενής Νίκος Χαλικόπουλος (Nik Halik) ήταν «αναπληρωτής επιβάτης» για το «εμπορικό διαστημικό ταξίδι» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2008. Τότε ήταν ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Pίτσαρντ Γκάριοτ ο διαστημικός τουρίστας με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έχοντας περάσει όλα τα crash tests για την εκτόξευση στο ρωσικό Κέντρο Κατάρτισης Κοσμοναυτών.

Ο Νίκος Χαλικόπουλος προετοιμαζόταν μαζί με τον Ρίτσαρντ Γκάριοτ, μιας και θα έπρεπε να περάσει όλη την εκπαίδευση και να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Ο βαθμός ετοιμότητας του ομογενούς ήταν υψηλός, καθώς αν συνέβαινε κάτι, έστω και την τελευταία στιγμή στον Ρίτσαρντ Γκάριοτ, θα έπρεπε ως πρώτος αναπληρωματικός να πάρει τη θέση του.

Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα εντατική. Μαθήματα ρωσικής γλώσσας, γυμναστική, εξοικείωση με τα τεχνικά διαγράμματα και τις εξισώσεις, για να μάθουν τι σημαίνει και σε τι χρησιμεύει το κάθε... κουμπί. Τελικά δεν πέταξε όπως ήθελε αλλά να που θα το κάνει φέτος, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης