Έλληνας ο 17χρονος που αιματοκύλισε σχολείο στη Σάντα Φε

O 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής φόρεσε ένα μακρύ παλτό, μπήκε στην τάξη του, όπου παραδιδόταν μάθημα καλλιτεχνικών, στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε, στη Σάντα Φε, κοντά στο Χιούστον, πυροβόλησε και σκότωσε εννιά συμμαθητές του κι έναν εκπαιδευτικό, ενώ τραυμάτισε άλλους δέκα μαθητές.

Ο νεαρός έφερε δύο όπλα κρυμμένα κάτω από το παλτό του, μια καραμπίνα κι ένα περίστροφο 0,38 χιλιοστών, που ανήκαν και τα δύο στον πατέρα του και πιθανότατα είχε πάρει χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του.

Ο πατέρας του νεαρού είναι στέλεχος της National Rifle Association (NRA), του λόμπι των όπλων.

Ο έφηβος προσήχθη με το κεφάλι κατεβασμένο και τα άκρα δεμένα με αλυσίδες μπροστά στον δικαστή, περιοριζόμενος να απαντά «ναι κύριε» και «όχι κύριε» στις ερωτήσεις του. Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονίες κατά συρροή. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν την ποινή του θανάτου στο Τέξας.

Ένας συμμαθητής του είπε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο νεαρός, που έπαιζε στη δεύτερη ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ του γυμνασίου του, αντιμετώπιζε «κακομεταχείριση και προσβολές» από άλλους μαθητές.

Όπως σημείωσε η εφημερίδα The Washington Post, μέχρι στιγμής το 2018 έχουν καταγραφεί περισσότεροι θάνατοι μέσα σε σχολικά ιδρύματα στις ΗΠΑ από ό,τι στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης