Έκτο παιδί μεταναστών έχασε τη ζωή του στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

Ο θάνατος ενός κοριτσιού, το έκτο παιδί μεταναστών που έχασε τη ζωή του ενώ κρατούνταν από τις αμερικανικές αρχές στα σύνορα με το Μεξικό, βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ μήνες.

Το 10χρονο κορίτσι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και πέθανε τον Σεπτέμβριο, σε νοσοκομείο στη Νεμπράσκα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το όνομά της, πότε ακριβώς και πώς πέρασε τα αμερικανικά σύνορα δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Οι Δημοκρατικοί έχουν ζητήσει μετ’ επιτάσεως τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα περιστατικά αυτά, τους θανάτους έξι παιδιών μεταναστών ενόσω βρίσκονταν υπό καθεστώς κράτησης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ορκιστεί να πατάξει την παράτυπη μετανάστευση στα νότια σύνορα με το Μεξικό την ώρα που αυξάνονται διαρκώς οι μεταναστευτικές ροές.

Έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδιά του αυτά, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο, οπότε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να προσπεράσει το Κογκρέσο και να εγκρίνει το κονδύλι για την ανέγερση του αμφιλεγόμενου τείχους κατά μήκος των συνόρων.

Τι είναι γνωστό για την υπόθεση

Το 10χρονο κορίτσι εισήλθε σε μονάδα φροντίδας για τους πρόσφυγες στο Σαν Αντόνιο, στο Τέξας, στις 5 Μαρτίου του 2018. Η κατάσταση της ήταν «ιατρικώς ευαίσθητη», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), το οποίο έχει την ευθύνη των ασυνόδευτων παιδιών.

Έπειτα από μία επέμβαση, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, το κορίτσι έμεινε λόγω επιπλοκών σε κωματώδη κατάσταση. Αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τον Μάιο, εστάλη σε άλλη κλινική στο Φοίνιξ, στην Αριζόνα, για ανακουφιστική αγωγή.

Στις 26 Σεπτεμβρίου πλέον μεταφέρθηκε σε άλλη κλινική στη Νεμπράσκα, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά της. Πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης