«Συγγνώμη εξ ονόματος του λαού» ζήτησε ο Τραμπ από τον Κάβανο

Συγγνώμη εξ ονόματος του αμερικανικού λαού για την «εκστρατεία ψεύδους», όπως χαρακτήρισε τις καταγγελίες της Φορντ και άλλων γυναικών για σεξουαλική επίθεση, ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Μπρετ Κάβανο, τον συντηρητικό δικαστή τον οποίο ο ίδιος στήριξε με κάθε τρόπο προκειμένου να διοριστεί τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο.    

«Εξ ονόματος του έθνους μας θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Μπρετ και το σύνολο της οικογένειας Κάβανο για τον πόνο και τα φοβερά δεινά που αναγκαστήκατε να υποστείτε», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της τελετής διορισμού του δικαστή στον Ανώτατο Δικαστήριο.

Στη συνέχεια όρκισε τον 53χρονο δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφού η υποψηφιότητά του εγκρίθηκε το Σάββατο από τη Γερουσία με ψήφους 50 - 48,  έπειτα από μια πολιτική αντιπαράθεση πολλών εβδομάδων.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι ένας δικαστικός θεσμός και όχι πολιτικός», τόνισε. «Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι μία ομάδα εννέα δικαστών. Και θα παίζω πάντα ομαδικά σε αυτή την εννεαμελή ομάδα», τόνισε ο συντηρητικός δικαστής, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι θα είναι αμερόληπτος.

Ο Τραμπ ωστόσο προσπάθησε να ξύσει τις πληγές υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί »βασάνισαν» τον Κάβανο και προβλέποντας ότι θα τιμωρηθούν γι’ αυτό στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από αίτημα της Γερουσίας, το FBI διεξήγε έρευνα για τις καταγγελίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορήθηκε ότι παρενέβη, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης