«Σημαντική» η συνεργασία του Μάικλ Φλιν στην έρευνα Μάλερ

Πολύ «σημαντική συνεργασία» στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την εμπλοκή πρώην συνεργατών του Αμερικανού προέδρου παρείχε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν.

Για τον λόγο αυτό, ο ειδικός ανακριτής Μάλερ που διεξάγει την εν λόγω έρευνα, πρότεινε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο να μην τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της ψευδορκίας στο FBI.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο για τον κύκλο του Αμερικανού προέδρου είναι ότι ο Μάλερ δεν μπήκε στη διαδικασία να ερμηνεύσει τι είδους ήταν αυτή η συνεργασία, καθώς όπως δήλωσε περιλαμβάνει «ευαίσθητες πληροφορίες για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη».  

Μέχρι στιγμής, ο Φλιν είναι το μοναδικό πρώην μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που έχει ομολογήσει την ενοχή του για ποινικό αδίκημα που αποκαλύφθηκε στην ευρεία έρευνα του Μάλερ σχετικά με τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016 καθώς και τη φερόμενη συνωμοσία βοηθών του Τραμπ.

Ήδη, στην έρευνα του Μάλερ, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την προεδρία του Τραμπ, εμπλέκονται 32 άτομα και τρεις ρωσικές εταιρείες.

Μεταξύ των ατόμων αυτών περιλαμβάνονται ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ Πολ Μάναφορντ και ο πρώην αντιπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ρικ Γκέιτς, καθώς και ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Κοέν, ο οποίος επίσης δήλωσε ένοχος την περασμένη εβδομάδα για ψευδορκία στο Κογκρέσο Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής πιθανότατα να δοθούν το νέο έτος.

Ο Φλιν, ο οποίος παρέμεινε στον Λευκό Οίκο μόλις 24 ημέρες, παραδέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ότι είπε ψέματα σε πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας για τις επαφές του με Ρώσους. Η ποινή του θα ανακοινωθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιφέρειας της Κολούμπιας στις 18 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης