«Ξαναζωντανεύει» ως πλωτό ξενοδοχείο το Queen Elizabeth 2

Τα καταστρώματα του άνοιξε εκ νέου το φημισμένο πλοίο Queen Elizabeth 2, όχι όμως για να υποδεχθεί επιβάτες και να διασχίσει θάλασσες, αλλά για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του Ντουμπάι, ως πολυτελές, πλωτό ξενοδοχείο.

Το εμβληματικό πλοίο, το οποίο διέσχισε αμέτρητες φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό συνδέοντας τη Μεγάλη Βρετανία με τις ΗΠΑ, θα βρίσκεται πλέον μόνιμα αγκυροβολημένο στο λιμάνι Mina Rashid της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Condé Nast Traveller, το πλωτό ξενοδοχείο διαθέτει 13 επίπεδα και ποικιλία δωματίων, σουίτες με ιδιωτικά μπαλκόνια, μπαρ και 13 εστιατόρια (πέντε από τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή), ενώ στους χώρους τους φιλοξενείται και ένα μουσείο, όπου περιγράφεται η ιστορία των 50 χρόνων ζωής του πλοίου.

Παρά την ολοκληρωτική ανακαίνιση, το πλοίο διατηρεί μεγάλο μέρος της παλαιότερης διακόσμισής του και της γοητείας που τη συνοδεύει, έχοντας υποδεχθεί τους χώρους του μεταξύ άλλων τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον Νέλσον Μαντέλα.

Είναι διακοσμημένο με ιδιαίτερους, αυθεντικούς πίνακες, ενώ διαθέτει επιπλέον μία μεγάλη αίθουσα χορού.

Το «Queen Elisabeth 2» ξεκίνησε να ταξιδεύει το 1969, συνδέοντας μέχρι το 2004 το Σαουθάμπτον με τη Νέα Υόρκη, ενώ πολλούς χειμώνες λειτουργούσε ως κρουαζιερόπλοιο.

Το 2008, όταν και σταμάτησε τα ταξίδια, αγοράστηκε από τον επενδυτικό όμιλο Dubai World, με στόχο να μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης