«Ανοιχτό ερώτημα» η επιστροφή τού Τόνι Μπλερ στη βρετανική πολιτική σκηνή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας αφήνει ο Τόνι Μπλερ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire, ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι για την ώρα αναζητά έναν πολιτικό ρόλο με τον οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους Εργατικούς να βρεθούν ξανά στο τιμόνι της χώρας αισιοδοξώντας παράλληλα ότι το Εργατικό Κόμμα θα κάνει σύντομα ξανά στροφή προς τον χώρο του κέντρου. 

«Δεν ξέρω εάν υπάρχει ρόλος για μένα. Υπάρχει όριο στο τι θέλω να πω για τη θέση μου αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μπλερ κάνοντας λόγο για «ανοιχτά ερωτήματα». 

Αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι η Κεντροαριστερά περνάει κρίση, ο Μπλερ αναγνώρισε ότι σήμερα υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις για τον χώρο που αντιπροσωπεύει. 

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας επιμένει ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για ολοκληρωτική ήττα του Κέντρου, ενώ υποστηρίζει ότι η πολιτική στάση του νυν ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν οδηγεί τη χώρα πίσω στη δεκαετία του ’60. 

«Ειλικρινά, είναι τραγωδία για τη βρετανική πολιτική εάν η επιλογή της χώρας βρίσκεται ανάμεσα σε μία κυβέρνηση Συντηρητικών που οδεύουν προς ένα σκληρό Brexit και ένα ακροαριστερό Κόμμα Εργατικών που πρεσβεύει ένα σύνολο πολιτικών, οι οποίες μας πηγαίνουν πίσω στη δεκαετία του ’60», επισήμανε ο Τόνι Μπλερ. 

Τα σχόλια του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση των μελών του Εργατικού Κόμματος, τα οποία του καταλογίζουν ότι επιμένοντας στην κεντρώα θέση του κόμματος απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης και τα συνδικάτα, καθώς επίσης οδήγησε τη χώρα στον πόλεμο του Ιράκ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης