Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Σε ύφεση είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και λίγο αργότερα ο αριθμός τους αυξήθηκε σε δέκα. Στο σημείο επιχειρούν και δύο ελικόπτερα, ενώ το συντονισμό της επιχείρησης έχει ελικόπτερο Super Puma. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 22.48 από πευκόφυτη περιοχή και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του δυνατού αέρα.

Η πυρκαγιά είναι πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Σωτήρη Γεωργακόπουλου. Όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις και τη συνδρομή των εναέριων μέσων από νωρίς το πρωί, η κατάσταση βελτιώνεται και η φωτιά βαίνει προς ύφεση. Όσον αφορά τον πρώτο απολογισμό της πυρκαγιάς, ο αρχηγός του Π.Σ. δήλωσε ότι ευελπιστεί πως οι ζημιές σε σπίτια της περιοχής δεν είναι σοβαρές.

Οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και με τη σταδιακή ενίσχυσή τους, στην περιοχή επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 96 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δεκάδες εθελοντές, δέκα εθελοντικά οχήματα με είκοσι άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., δέκα ιδιωτικές υδροφόρες, καθώς επίσης 60 στρατιώτες και τρία μηχανήματα του Στρατού.

Η φωτιά νωρίς το πρωί μαίνεται στην περιοχή μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων και κινείται ανατολικά, ενώ έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον δέκα σπίτια. Οι φλόγες πλησίασαν το Ολυμπιακό Χωριό και το στρατόπεδο της περιοχής.

Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση κατοικιών στις οδούς Μίχα, από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά, καθώς και στην οδό Ορφέα. Η αστυνομία προχώρησε και σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Βαρυμπόμπης και την πλατεία της Βαρυμπόμπής. Λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο άρχισε να πλησιάζει απειλητικά τους Θρακομακεδόνες, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί το κέντρο αιμοδοσίας.

Νωρίς το πρωί πυκνός καπνός είχε καλύψει τις περιοχές από τους πρόποδες της Πάρνηθας μέχρι και τη Μεταμόρφωση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης