Τράβηξαν «Χειρόφρενο» όλα τα μέσα μεταφοράς

απεργια , μετρο

   Απεργιακές  κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό.

    Σήμερα Παρασκευή το σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό θα απεργήσει με την κάλυψη των ΕΚΑ και ΕΚΠ τη στιγμή που η κυβέρνηση, από την πλευρά της, «τρέχει» για την εφαρμογή της επιστράτευσης των εργαζομένων, ενώ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς του Μετρό που ενδεχομένως αρνηθούν τα φύλλα επίταξης.

    Είναι υπο συζήτηση η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με την οποία στρέφεται κατά των επτά σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

   Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από όλα τα άλλα μέσα της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Τραμ, και τον ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ αποφάσισαν σήμερα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας και προσανατολίζονται σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις έως την Τρίτη.

   Παράλληλα και οι σιδηροδρομικοί αποφάσισαν σήμερα να διακόψουν τα δρομολόγια στον Προαστιακό (Κιάτο-Αεροδρόμιο, Χαλκίδα-Αθήνα).

   Αύριο Σάββατο (26/01) οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ), στην οποία περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό προκήρυξε για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 3ήμερη απεργία από 

   Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας (ΕΚΑ) και Πειραιά (ΕΚΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της στηρίζουν και κάλυπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης