Παίρνει κεφάλια ο Αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ.

μπασκετ, τελικος

Το πρωί σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Ελληνικό , ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Ταξίαρχο που ήταν επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης και να διεξαχθεί ΕΔΕ σε βάρος 24 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος.

Ο Ταξίαρχος τίθεται σε διαθεσιμότητα, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για τον αποτυχημένο έλεγχο της Αστυνομίας στους οπαδούς κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, αλλά και για το ότι δεν έγινε ούτε μία σύλληψη εντός του γηπέδου κι ενώ ορισμένοι οπαδοί έπαιζαν ξύλο μπροστά σε αστυνομικούς.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής στην πράξη της εκπεφρασμένης βούλησης της Πολιτείας για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν αυτές που είδε το πανελλήνιο, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. 

Σκηνές με τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, όχι μόνο αμαυρώνεται το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τραυματίζεται η διεθνής εικόνα της χώρας μας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης