Ο κρυφός δανεισμός της κυβέρνησης Σαμαρά (άνω των 15 δισ. ευρώ) από τις συστημικέςΤράπεζες

Κάθε φορά που το ελληνικό Δημόσιο εκδίδει έντοκα γραμμάτια οι μόνοι που.... αναγκαστικά ανταποκρίνονται είναι οι ελληνικές συστημικές Τράπεζες! Μέχρι σήμερα έχουν "αγοράσει" πάνω από 15 δισ. ευρώ ενώ ένα μέρος από αυτά ΔΕΝ τα πληρώθηκαν στη λήξη τους, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά τα μετέτρεψε σε 5ετή ομόλογα...

Έχουμε λοιπόν ένα κρυφό παρατεταμένο δανεισμός που μεγαλώνει συνεχώς, απόδειξη της αδυναμίας της χώρας να πληρώνει τις τρέχουσες υποψ=χρεώσεις. Επιπλέον λείπουν όλα αυτά τα χρήματα από την πραγματική οικονομία. Αντί να έχουν δοθεί για δάνεια επιχειρήσεων έχουν μπλοκαριστεί στο κράτος.

Τώρα λοιπόν για άλλη μια φορά ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

Η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), αναφέρει: «την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 10 Ιουλίου 2015».

Οι ελληνικές Τράπεζες θέλουν δεν θέλουν θα σπέυσουν... Θα τα πληρωθούν στο 6μηνο; Δεν το ξέρουν, μπορεί και αυτά τα γραμμάτια να γίνουν 5ετή έντοκα ομόλογα. Απόνερα του success story όλα αυτά

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης