Κακούργημα η διακίνηση ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα

ναρκωτικα, εμποροι, συλληψη

Σε αλλαγές των ποινών φυλάκισης και κάθειρξης για την διακίνηση ναρκωτικών, προχώρησε πριν από λίγο στην ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, 

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών, ο υπουργός προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα .

Προβλέποντας παράλληλα κάθειρξη τουλάχιστον 8 ετών για όποιον διακινεί παράνομα ναρκωτικά ενώ την ίδια στιγμή, ελάφρυνε τις ποινές για όσους διακινούν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την κάλυψη των καθημερινών ατομικών του αναγκών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ελάφρυνε τις ποινές για τα εξαρτημένα άτομα που διακινούν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την κάλυψη των καθημερινών ατομικών τους αναγκών.

Σημειώνεται επίσης ότι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από χρήστες θα παραμείνει πλημμέλημα.

Παράλληλα, με άλλη αλλαγή, προβλέπεται ότι θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα -εντός τριμήνου από την κατάθεση του δικογράφου- οι φορολογικές υποθέσεις με αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, αντί για 1 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης