Η ΔΩΡΕΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, αφού εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα που έδωσε η οικογένειά της. «Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά δωρεάς οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της δωρεάς οργάνων στην πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Η Νίκη, τις ώρες αυτές που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους».

«Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι η βαθύτατη οδύνη τους συνοδεύτηκε από τη γενναία ανθρωπιστική πράξη της δωρεάς οργάνων».

«Μέσα στη βαθιά τους οδύνη για την απώλεια του παιδιού τους, δύο συμπολίτες μας βρήκαν τη δύναμη να χαρίζουν ζωή. Μία πράξη που χρειάζεται δύναμη και μεγαλείο ψυχής τεράστιο…».

«Το πέρασμα της Νίκης Νικολοπούλου στην αιώνια ζωή, με την ευωδία των δώρων που άφησε πίσω της για να βελτιωθεί η υγεία και η ποιότητα ζωής άλλων ανθρώπων, στέλνει ένα υπέροχο ανθρώπινο μήνυμα σε μία τόσο τραγική στιγμή…»

Είναι μερικές χαρακτηριστικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα και του Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης