Δικό της σχολείο έχει η μικρή Ιωάννα, στη Γαύδο !

μαθητρια, γαυδος,

Η Ιωάννα είναι η μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο της Γαύδου και εκ των πραγμάτων νιώθει «δικό» της το σχολείο, αλλά και «δική» της , τη δασκάλα. Βέβαια δικό της είχε και το νηπιαγωγείο!

Η τυχερή μαθήτρια της Α΄ δημοτικού έχει κατ΄ αποκλειστικότητα τόσο τη δασκάλα όσο και το προαύλιο του σχολείου της. Στο δικό της σχολείο, το μάθημα είναι προσωπικό, σαν φροντιστήριο, αφού δεν υπάρχουν συμμαθητές! Δεν βγαίνει στο διάλειμμα με τους συμμαθητές της να παίξει, δεν σηκώνει το χέρι για να πει μάθημα.

Γενικώς, δεν έχει κάποιον συνομήλικό της να παίζει συνέχεια εκτός από ένα αγοράκι 3, 5 χρονών, με το οποίο μοιράζονται κάποια απογεύματα μαζί .

Συνηθισμένη η κατάσταση για την μικρή, πρωτόγνωρη για τη νεαρή δασκάλα, που από την «πολυκοσμία»  της σχολικής αίθουσας της συμπρωτεύουσας, η τύχη την ξενίτεψε στη Γαύδο, πριν τέσσερα χρόνια.

Ετσι η δασκάλα της , η κα Κυριακή Τριανταφυλλίδου , θέλοντας να της δείξει πως λειτουργεί ένα κανονικό σχολείο, αποφάσισε να το κάνει διαδικτυακά, επικοινωνώντας με ένα σχολείο της Κύπρου.

Μάλιστα , σε επιστολή της στη σχολική σύμβουλο της 4ης ΠΕ Χανίων, κάνει έκκληση σε όποιο σχολείο διαθέτει διαδραστικό πίνακα να επικοινωνήσει μαζί της, ώστε η Ιωάννα να αποκτήσει περισσότερους συμμαθητές και να μεγαλώσει η τάξη

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης