Απίστευτο : Το κράτος - κλέφτης της κυβέρνησης Σαμαρά ζητά υπερδιπλάσιο φόρο από την επιδότηση που εισέπραξαν οι άνεργοι!

Η κυβέρνηση ΚΛΕΒΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ όσους ανέργους παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Οι άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ από το εισόδημα που εισέπραξαν το 2013 αλλά και να δώσουν... προκαταβολή φόρου.

Απολάυστε το κράτος - κλέφτη : Όσοι άνεργοι απασχολήθηκαν το 2013 σε επιδοτούμενα προγράμματα και έλαβαν το 2013 ποσά από 300 έως 600 ευρώ το δήλωσαν αναγκαστικά ως... εισόδημα που χαρακτηρίζεται μάλιστα ως «εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τρία προβλήματα στους ανέργους:

• Ενεργοποιείται το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθεί ο άνεργος για το ποσό αυτό.

• Επειδή θεωρείται εισόδημα από εμπορική δραστηριότητα (!) θα φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%.

• Επειδή θεωρείται και... επιχειρηματική δραστηριότητα ο νόμος προβλέπει προκαταβολή φόρου 55%.

Απολάυστε το παρακάτω παράδειγμα του κράτους - κλέφτη : Άνεργος έλαβε από την παρακολούθηση επιμορφωτικού επιδοτούμενου προγράμματος το ποσό των 600 ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως προαναφέρθηκε θεωρείται εισόδημα και επειδή είναι μικρότερο του ελάχιστου τεκμηρίου διαβίωσης θα φορολογηθεί για εισόδημα 3.000 ευρώ με συντελεστή 26%.

Ο φόρος που προκύπτει ανέρχεται στα 780 ευρώ. Στο ανωτέρω ποσό του φόρου θα πρέπει να συνυπολογιστεί και προκαταβολή που ανέρχεται στο 55% του φόρου και συγκεκριμένα στα 429 ευρώ. Συνολικά θα πρέπει να καταβάλει στην εφορία το ποσό των 1.209 ευρώ, όταν για ολόκληρο το 2013 έλαβε 600 ευρώ.

Πρ΄ποκειται για ένα μόνο παρ΄παδειγμα του κράτους - κλέφτη που έχει στήσει το πολιτικό σύστημα για να δημιουργεί νέους οφειλέτες αλλά και να εισπράττει χρήματα από το παρελθόν, αν υπάρχουν φυσικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης