Καχυποψία και ελληνική κοινωνία

Η καχυποψία διαβρώνει την ελληνική κοινωνία

 

Η καχυποψία είναι πλέον το σαράκι της ελληνικής κοινωνίας. Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τίποτε και είναι καχύποπτοι στα πάντα. Πως φτάσαμε σε αυτή την παθογένεια; Πρώτα οι πολιτικοί που 5 χρόνια τώρα λένε μόνο ψέμματα. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο παγκόσμιο προηγούμενο χώρας που αυτοί που την κυβερνούσαν να έλεγαν επί μακρόν τόσα ψέμματα. Μετά είναι τα ΜΜΕ. Ψέμματα για τα πάντα ποιός νοιάζεται;

Και έτσι φτάσαμε οι Έλληνες πολίτες να μην πιστεύουν τίποτε μηδέ εξαιρουμένης της Δικαιοσύνης. Δείτε τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι αυτές οι προφυλακίσεις  είναι έργο της κυβέρνησης, προκειμένου να πάει στις ευρωεκλογές με ένα διαλυμένο κόμμα ώστε να υφαρπάξει ψήφους, Άλλοι λένε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει την συνεχόμενη προσέλευση πολιτών που σπεύδουν σε αυτό το κόμμα για λόγους διαμαρτυρίας. Άλλοι πάλι λένε ότι τώρα η κυβέρνηση δεν χρειάζεται 151 ψήφους για να περνά μέτρα στην Βουλή αλλά 148!

Η καχυποψία μεγαλώνει και από τις δηλώσεις πρωταγωνιστών. Ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος ενός εξ αυτών θα πεί : "Δεν υπάρχει ίχνος αποδείξεων εις βάρος του πελάτη μου στο Δικαστήριο θα αθωωθεί. Η πολιτική διεκπεραιώνεται μέσω της Δικαιοσύνης". Και ακόμα χειρότερα : "Οι ανακρίτριες δεν μας κοπίταγαν στα μάτια όταν εκφωνούσαν την απόφαση"!

Τα συστημικά ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν τις προφυλακίσεις μιλούν για στοιχεία της δικογραφίας που "δεν είναι γνωστά για να κρίνουμε", ενώ δημοσιεύουν ολόκληρο το σκεπτικό όπου... αποδείξεις ατομικής εμπλοκής δεν υπάρχουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα απίστευτης παρακμής θα είναι τραγικό να χαθεί (και) η εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Τότε πιστέψτε με : Κάθε ελπίδα θα έχει χαθεί, αν σε κάθε απόφασή της κυριαρχεί και πάλι η καχυποψία.