Καταρρέουν σύντομα τα κόμματα της μεταπολίτευσης

Έρχεται η κατάρρευση των κομμάτων της μεταπολίτευσης

Από το 2010 όταν η κρίση άρχισε να διαλύει την ελληνική κοινωνία, μέχρι σήμερα που η διάλυση συνεχίζεται, οι πραγματικοί υπεύθυνοι της καταστροφής - οι πολιτικοί -εξακολουθούν να έχουν την εξουσία στα χέρια τους παρά τις διασπάσεις των κομμάτων τους και τις μεταμφιέσεις τους σε σωτήρες και διάνοιες.

Το πολιτικό σύστημα ζει μια μερική αποσύνθεση : Ο πάλαι ποτέ δικομματισμός του 80% έχει πια ένα 25%. Το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ που στα χειρότερα του ήταν στο 40%, τώρα έχει 5%. Είναι ζήτημα χρόνου να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Η διάλυση αφορά και τα μικρά κόμματα που δημιουργήθηκαν από φθαρμένα πρόσωπα του "παλιού". Οι άνθρωποι αυτοί υποκρίθηκαν ότι είναι το "καινούργιο". Με τα κόμματα που δημιούργησαν, συσπείρωσαν προσωρινά δυνάμεις, αλλά τώρα οδεύουν προς διάλυση αφού οι πολίτες έχουν πια καταλάβει : Το "καινούργιο" δεν μπορεί να έρθει από τα φθαρμένα πρόσωπα του "παλιού". 

Είναι βέβαιο ότι αμέσως μετά τις ευρω-εκλογές η αποσάθρωση του πολιτικού συστήματος θα κορυφωθεί. Σε διάστημα ολίγων μηνών θα εξαφανιστούν από το χάρτη και πρόσωπα και κόμματα. Νέα κινήματα θα εμφανιστούν κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ένα παράδειγμα είναι το "Ποτάμι" που συγκεντρώνει 10% γιατί δεν έχει ούτε ένα παλιό πρόσωπο στις τάξεις του.

Επειδή η οικονομική κρίση συνεχίζεται για το 70% των Ελλήνων, το τσουνάμι που θα καταστρέψει το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έρχεται μετά τον Μάιο των εκλογών.