Και η περίπτωση Λιάπη

(Και) η περίπτωση Λιάπη

 

Πρώτα βγήκε το "Βήμα" : "Αποκάλυψε" δήθεν σκάνδαλο με σκάφος του Καμμένου, για να μειώσει τότε καταγγελίες του τελευταίου κατα της κυβέρνησης. Ήταν τόσο πειστικό το ρεπορτάζ που κάθε αναγνώστης ήταν βέβαιος ότι ο Καμμένος την "έχει κάνει'. Βγήκαν και διάφορα "παπαγαλάκια" τύπου Άδωνι Γεωργιάδη να το διασπείρουν. Έγινε έρευνα και τι βρήκε; Όλα πεντακάθαρα.

Μετά βγήκε ο Όμιλος Αλαφούζου. Αυτός για να βοηθήσει στις ποινικές διώξεις και προφυλακίσεις κατά της Χρυσής Αυγής, "ανακάλυψε" το οπλοστάσιο της. Πότε σε αποθήκες στον Ασπρόπυργο, πότε σε... μοναστήρια, πότε στο Μουσείο Πάλλη. Επι μέρες το έβρισκαν το οπλοστάσιο και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και γραπτά. Έγινε έρευνα και τι βρήκε; Τίποτε.

Τώρα έχουμε το "Έθνος". Βρήκε τον ξενώνα του Μιχ. Λιάπη. Έφτιαξε το σπίτι του με επιδότηση. Τι κι αν το σπίτι ανήκε σε θεία του, τι κι αν η οικογένεια Λιάπη έχει όλα τα παραστατικά ότι δεν υπήρξε στα χαρτιά τουλάχιστον παρανομία; Ο Λιάπης στην πυρά.

Τα κεντρικά συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι ένα κράμα ατάλαντων θορυβοποιών, μηδενικής δεοντολογίας, εξοργιστικής προχειρότητας και πεζοδρομιακής συμπεριφοράς. Τα έχει καταστρέψει η οικονομική κρίση και η ιδιοτέλεια των ιδιοκτητών που τα χρησιμοποιούν ως το μακρύ χέρι των άλλων επιχειρήσεών τους. Στις παραπάνω περιπτώσεις διαμόρφωναν κατα παραγγελία κλίμα αποπροσαντολισμού διευκολύνοντας κάθε φορά, προσωρινά την κυβέρνηση.

Ποτέ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είχαν αυτά τα χάλια. Ο ξεπεσμός τους είναι θλιβερός και ανησυχητικός.