Και η αντιπολίτευση μακράν της κοινωνίας

Και η αντιπολίτευση μακράν της κοινωνίας

Φανταστείτε ένα τσουνάμι, να σαρώνει τα παράλια του Σαρωνικού, καταστρέφοντας όλη την οικονομική ζωή της περιοχής. Τώρα φανταστείτε, αντί να σπεύσουν στην περιοχή τα σωστικά συνεργεία, να σπεύδουν το ΣΔΟΕ, οι έλεγχοι του ΙΚΑ και οι αστυνομικοί για να συλλαμβάνουν τους μικρομεσαίους λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν λόγω της καταστροφής.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί στην Ελλάδα από το 2010 και μετά. Ποινικοποίησαν την οικονομική καταστροφή των ανθρώπων με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται άνθρωποι που δεν ΄καταχράστηκαν ούτε ένα ευρώ από το κράτος, αντίθετα, είχαν χάσει τα πάντα, τους κόπους μιας ζωής.

Επί χρόνια αρθρογραφώ για την μέγιστη αδικία να συλλαμβάνονται άνθρωποι για χρέη προς το Δημόσιο ενώ έχουν καταστραφεί και δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να πληρώσουν, ούτε την ευθύνη για την οφειλή. Απευθυνόμενος δε στα κόμματα της αντιπολίτευσης παρότρυνα να αναλάβουν αγώνα υπερ των ανθρώπων ώστε να αποδείξουν ότι έχουν επαφή με την κοινωνία.

Μάταια. 

Φτάσαμε στο απίστευτο σημείο να έρχεται η καταστροφική ΝΔ να επιλύσει το θέμα και να εισπράξει φυσικά τα εύσημα της κοινωνίας. Με αγώνα του Προκόπη Παυλόπουλου και αποδοχή του κ. Αρβανιτόπουλου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αθωώνει τους κατεστραμμενους, θα αποφυλακίσει ανθρώπους και θα σταματήσει διώξεις.

Ξέρετε γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να υπογραμίσω ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι σε μια γυάλα, μακρυά από τους πολίτες. Πασχίζουν να πάρουν την εξουσία ερήμην της κοινωνίας. Τους αρκούν οι καυγάδες στα τηλεπαράθυρα.