Ιδιοτέλεια με τον σταυρό

Παλαιοκομματική ιδιοτέλεια με τον σταυρό

 

Πρύτανεις του παλαιοκομματισμού είναι σταθερά οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Δεν υπάρχει ούτε μια κίνησή τους που να μην υποκρύπτει πολιτική ιδιοτέλεια. Πίσω από κάθε λέξη που ξεστομίζουν για "θεσμούς" και "συνταγματικές αλλαγές"" κρύβεται το στενό κομματικό τους συμφέρον.

Δείτε τι κάνουν με τις ευρωεκλογές. Σαμαράς και Βενιζέλος φέρνουν αιφνισιαστικά τον σταυρό στα ευρωψηφοδέλτια ενώ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ και τον αριθμό υποψηφίων και τα... παράβολα για συμμετοχή. Και οι δυο μιλούν για "ανανέωση του πολιτικού συστήματος" και άλλα συναφή. Τι πραγματικά προσπαθούν;

Οι της δικομματικής περιμένουν τώρα οι δικοί τους υποψήφιοι να δώσουν δίπλα τους πολιτική μάχη, (κάτι που δεν γινόταν μέχρι στιγμής), Και μάλιστα με "μαύρο" κρατικό χρήμα προς τα ΜΜΕ. (Έτσι δεν γίνεται πάντα;) Ο δε σταυρός δεν σημαίνει τίποτα για τον δικομματισμό που ξέρει πως να εκλέγει ημέτερους. Σαμαράς και Βενιζέλος θα εκλέξουν τελικά αυτούς που θέλουν.

Ταυτόχρονα όμως με τον σταυρό ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ τα ψηφοδέλτια των αντιπάλων κομμάτων. Ποιοι και σε ποιό μικρό κυρίως κόμμα θα τολμήσουν να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε μια ενιαία εκλογική περιφέρεια 8 εκατ. Ελλήνων; 

Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λοιπόν η προεκλογική εκστρατεία, εκτός από τις παρουσίες των αρχηγών, θα έχει και την ενεργοποίηση των υποψηφίων τους που μπορούν να «τρέξουν» πανελλαδικά. Αυτό θα αυξήσει την συσπείρωση των δυο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Δεν θα μπορούν να κάνουν το ίδιο όμως οι αντίπαλοί τους. Αυτοί δεν έχουν τα ΜΜΕ δίπλα τους, ούτε κρατικό χρήμα για να το προσπαθήσουν. Στο όνομα της δημοκρατίας θα είναι... θεατές.