Θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά;

Το μέλλον της κυβέρνησης Σαμαρά

 

Παρακολουθώντας την καθημερινότητα μια είναι η διαπίστωση: Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά δεν "ακουμπά" πουθενά. Μοιάζει ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην πέσει από στιγμή σε στιγμή. Ιδού:

* Ο πνευματικός κόσμος της χώρας έχει κατανοήσει ότι το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχει πολίτευμα. Οι θεσμοί έχουν γίνει θλιβερές καρικατούρες. Η χώρα κυβερνάται από τον Σαμαρά με 2-3 υπουργούς. Κανείς άλλος δεν έχει λόγο για οτιδήποτε. Το δε Σύνταγμα έχει προ πολλού καταστεί κουρελόχαρτο.

Το σύνολο του πνευματικού κόσμου είναι κόντρα στο πολιτικό σύστημα της φαυλοκρατίας που δεν έχει αλλάξει πουθενά...

* Στον κοινωνικό πάτο, οι φτωχοποιημένοι Έλληνες - αυτοί που σπεύδουν για μια σακούλα οπωρολαχανικά - ξέρουν πια ότι δεν έχουν να ελπίζουν πουθενά. Δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει καν τούνελ... Ούτε αυτοί στηρίζουν το πολιτικό σύστημα των δημίων τους.

* Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Οι θυσίες είναι άσκοπες, το μόνο που έχει "αποδώσει" κάπως είναι οι περικοπές στις κρατικές σπατάλες.

Πραγματικά: Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που την απορρίπτουν μετα βδελυγμίας οι πνευματικοί άνθρωποι, την μισούν οι νεόπτωχοι και που αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους της, να συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία;

Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει. Όσο κι αν μένει στην εξουσία ελλείψει εναλλακτικής (πολιτικής) λύσης. Ο μόνος τρόπος να παραμείνει είναι οι ίδιοι οι δανειστές της χώρας, όταν ξεσπάσει ο θυμόε των Ελλήνων να σπεύσουν να πάρουν τα σωστά μέτρα. Αποφορολόγηση, κούρεμα χρέους, μέτρα ανακούφισης και φυσικά ανάπτυξη.

Χωρίς εξωτερικό δάκτυλο η κυβέρνηση θα πέσει.

                          molonoti.gr