Η Χρυσή Αυγή κατά της βίας...

Κόμμα κατά της βίας η "Χρυσή Αυγή"...

 

H "Χρυσή Αυγή" έχει αλλάξει. Άλλαξε αμέσως μετά τον γενικό διωγμό που εξαπέλυσαν εναντίον της οι πάντες. Δεν μπορείς να νικήσεις ταυτόχρονα όλα τα κόμματα, την κυβέρνηση, το ΣΔΟΕ, τα ΜΜΕ κ.ο.κ. Το βασικό τους σύνθημα "όλοι ενανίον μας και εμείς εναντίον όλων" πήγε στο καλάθι των αχρήστων.

Καταλυτικό για την αλλαγή συμπεριφοράς της ΧΑ ήταν το μπαράζ προφυλακίσεων των αρχηγών της και των δικαστικών ενεργειών εναντίον όσων είναι... έξω. Έτσι, έχουν σταματήσει οι περιπολίες στις γειτονιές, το υβρεολόγιο εναντίον των ΜΜΕ (τώρα κάνουν και ήπιες δηλώσεις σε αυτά) και φυσικά οι ξυλοδαρμοί αλλοδαπών...

Η "Χρυσή Αυγή" από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να περάσει στην αντίθετη όχθη. Να αποδεκνύει ότι δεν είναι κόμμα της βίας, ότι δεν θέλει να ανατρέψει το πολίτευμα, ότι σέβεται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Το κάνει για δυο λόγους:

1. Για να συμβάλλει στην αποφυλάκιση κάποια στιγμή των αρχηγών της. Αφού το κόμμα αποδεδειγμένα είναι "ένα σαν τα άλλα" γιατί οι αρχηγοί να είναι μέσα;

2. Η πραγματική δύναμη είναι το 7-12% που παίρνει το κόμμα όχι οι ύβρεις και οι βιαιότητες.

Επιμύθιο : Μην περιμένετε από την ΧΑ αντίποινα για την άδικη δολοφονία των δυο μελών της. Είναι η ύψιστη ευκαιρία της να αποδείξει όλα τα παραπάνω.

 

       molonoti.gr