Η φωτό στο "Πρώτο Θέμα"

Η φωτό στο ¨Πρώτο Θέμα"

 

Την π. Κυριακή στην πρώτη σελίδα του το "Πρώτο Θέμα" είχε μια φωτογραφία με τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχά στην αγκαλιά της κοπέλας του. Οι αντιδράσεις πολλές. Έπρεπε να δημοσιευτεί, ναι ή όχι; Υπήρξαν ανακοινώσεις φορέων, ακόμα και πολίτες που έσπευσαν στα περίπτερα ζητώντας να γίνει μπούκοτάζ στην εφημερίδα.

Ναί ή όχι λοιπόν; Την δημοσιεύεις αυτή την φοβερή από κάθε άποψη φωτογραφία; Απαντήσεις:

* ΝΑΙ. Ολοσέλιδη. Όμως μόνον αυτή! Συνοδευόμενη από ένα βαθύτατα ανθρώπινο κείμενο, που να αναδείκνυει στο έπακρο το ασύλληπτο σε έκταση νόημά της. Η εικόνα θα πρέπει να ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ από σεβασμό και δέος. Ο δημοσιογράφος γίνεται ο καλός αγωγός της μεταφοράς των θετικών μηνυμάτων που αναμφίβολα υπάρχουν.

* ΟΧΙ. Δεν γίνεται ω γελοίοι της πένας, να βάλετε άνθρωπο που ψυχοραγεί στην αγκαλιά μιας απελπισμένης κοπέλας και από πάνω να έχετε κουπόνια για αγορές με 5 ευρώ από το τάδε σούπερ μάρκετ. Δεν γίνεται η πρώτη σελίδα να είναι ένας χυλός με θάνατο, ψώνια, life style και μπάρμπεκιου.

Φυσικά οι του "Θέματος" πραγματοποίησαν την περίπτωση του όχι. Σακούλες από το σούπερ μάρκετ και ο νεκρός αντιφασίστας μαζί. Όλα στο μίξερ του ερεθισμού χαμηλών ενστίκτων.

     molonoti.gr