Η τιμή της βενζίνης

Η τιμή της βενζίνης

Η κρίση της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ μοιάζει να είναι ένα κακό όνειρο. Μόλις πριν λίγα χρόνια και η κατάρρευσή της ήταν θέμα ολίγων μηνών. Πολλές εταιρείες έκλεισαν, γνωστά ονόματα πέρασαν οριστικά στην ιστορία. Ξαφνικά η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να διασώσει τον κλάδο, σκεπτόμενη ότι από φόρους, εργαζόμενους, εξαγωγές και άλλες αιτίες η αυτοκινητοβιομηχανία προσέφερε στο Δημόσιο πολύ περισσότερα από την βοήθεια που θα έπαιρνε.

Μόνο τον Ιούνιο οι πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ έχουν αύξηση 22%. Και οι αναλυτές των New York Times εξηγούν: Η άνθηση του κλάδου δεν οφείλεται μόνο δτην οικονομική ενίσχυσή του. Οφείλεται και σε έαν αναπάντεχο γεγονός. Την απότομη μείωση στην τιμή της βενζίνης! Οι αμερικανοί μπορούν τώρα να αγοράσουν και ένα σπορ ή δεύτερο αυτοκίνητο αφου η χρήση του δεν κοστίζει όσο πριν.

Γιατί τα γράφω αυτά; Μα για να τα συγκρίνουμε με το τι γίνεται στην Ελλάδα. Εδώ η αύξηση της βενζίνης "σκότωσε" τον κλάδο, βούλιαξε τον εσωτερικό τουρισμό, μείωσε τα κρατικά έσοδα και έστειλε στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες (πρώην) απασχολούμενους. Εύγε!

                       molonoti.gr