Η προφυλάκιση είναι ποινή

Ελλάδα : Η προφυλάκιση είναι ποινή

 

Η προφυλάκιση έχει δυο βασικές αιτίες για να υλοποιηθεί : α) Ο κατηγορούμενος - που σημειωτέον είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου - να εξασφαλιστεί ότι θα έρθει στην δίκη του όταν αυτή ορισθεί και β) Να μην συνεχίσει την παραβατική του δράση.

Στην Ελλάδα η προφυλάκιση είναι πλέον ΠΟΙΝΗ. Σε έχουν δικάσει με το καλημέρα, ο Τύπος, το πολιτικό σύστημα και στο τέλος και η Δικαιοσύνη που προτιμά να φυλακίζει ακόμα και ανθρώπους που μήνες μετά στα Δικαστήρια τους αθωώνει ή τους επιβαλλει μικρές πλημμεληματικές ποινές. (Δεκάδες τα παραδείγματα).

Η Δικαιοσύνη τόλμησε με την Χρυσή Αυγή. Όλοι γνωρίζουμε την παραβατική της δράση και την καταγγέλουμε σθεναρά. Δεν μπορούμε όμως να καταργήσουμε τον νομικό πολιτισμό της χώρας επειδή βοούν τα ΜΜΕ, που ήδη έχουν... καταδικάσει.

Η Δικαιοσύνη ΔΕΝ πρέπει να προφυλακίζει ελαφρά τη καρδία ανθρώπους. Ακόμα και μια μέρα κράτησης είναι ποινή για κάτι για το οποίο δεν έχεις δικαστεί.

         molonoti.gr

(Υ.Γ. Ο νόμος απαγορεύει τον τηλεοπτικό εξευτελισμό κάθε κατηγορούμενου με φωτογραφίες και τηλε-εικόνες. Γιατί ο νόμος αγνοήθηκε τόσο βάναυσα;)