Η πραγματική Οικονομία καταστρέφεται

Οι πολιτικοί καταστρέφουν την πραγματική Οικονομία

Επιτέλους ας το πει κάποιος. Ας γίνει κοινή συνείδηση ότι όλον αυτόν τον καιρό που τα πολιτικά κόμματα διαπληκτίζονται για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του, η πραγματική οικονομία ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Η χώρα ζει έναν απίστευτο εφιάλτη. Είναι κυριολεκτικά ακυβέρνητη σε όλους τους τομείς. Όχι τώρα που το κακό έχει παραγίνει, αλλά εδώ και δυο χρόνια, με πρωθυπουργό πρώτα τον Παπανδρέου και αργότερα τον Παπαδήμο.

Η εικόνα είναι βιβλικής καταστροφής. Οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν μπορούν να καταβάλουν μισθούς ή φόρους. Οι μικρομεσαίοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον. Οι άνεργοι ξεπερνούν τους 1.500.000 και αυξάνονται συνεχώς. Οι της... ακυβερνησίας, όχι μόνο δεν παίρνουν κάποια μέτρα ανακούφισης εν μέσω αφόρητης ύφεσης αλλά, αντιθέτως, τα κάνουν όλα χειρότερα με νέους φόρους, ποινικές διώξεις, εξώσεις-εξπρές, καταργήσεις εργασιακών δικαιωμάτων κ.α.

Τι ζήσαμε; Κυβερνήσεις που μόνο φορολογούσαν ή "κούρευαν" μισθούς και συντάξεις. Εγκατέλειψαν εντελώς το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και έγιναν "λογιστές". Πως θα ισοσκέλιζαν τα δανεικά με αυτά που θα εισέπρατταν από τους υπερ-φορολογούμενους πολίτες. Και έφεραν ολόκληρη την χώρα πια ένα βήμα από το κραχ.

(Ένα παράδειγμα ακυβερνησίας. Η κυρία Διαμαντοπούλου "ξήλωσε" ολόκληρο το τμήμα της διαφθοράς του Υπ. Ανάπτυξης. Ποιά ήταν η συνέχεια; Κανένας δεν υπογράφει τίποτα. Όλα τα έργα λιμνάζουν σε φακέλους με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να βρίσκονται στα όρια της καταστροφής. Άλλο παράδειγμα. Ο Ελληνικός τουρισμός καταρρέει με τα ακριβά καύσιμα, το ακριβό αεροδρόμιο, την απουσία διαφήμισης, την υπερφορολόγηση. Κλείνουν ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, διακόπτονται αεροπορικές συνδέσεις... Υπάρχει κράτος να μεριμνήσει; Όχι).

Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι τεράστιες. Η συζήτηση για το μνημόνιο και όχι για την ανακούφιση της χώρας με μέτρα ελάφρυνσης και ανάπτυξης συνιστά εθνικό έγκλημα και κάποτε έτσι θα αξιολογηθεί. Μόνο που ίσως να είναι αργά για όλους μας.

                               molonoti.gr