Η παγκόσμια παρακμή εξαπλώνεται

Η παγκόσμια παρακμή εξαπλώνεται

 

Πάνω από 500 δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην συνέντευξη Ολάντ, Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για να ακούσουν τι θα απαντήσει σε ερώτηση για κρυφή σχέση του με 40χρονη ηθοποιό. Μάλιστα, η απάντησή του ήταν από τις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου... Τι κι αν ο Ολάντ ανήγγειλε περικοπές ύψους 50 δισ. ευρώ; Η μόνη ερώτηση που ενδιέφερε ήταν η σχέση του...

Ο πλανήτης Γη στον 21ο αιώνα βιώνει έναν Μεσαίωνα λοιπόν. Το πίθανότερο είναι ποτέ να μην ζήσαμε μακράν του Μεσαίωνα. Και είναι ίδιον της παρακμής τα απολύτως ασήμαντα να κυριαρχούν, ενώ τα μεγάλα και τα σπουδαία είναι προβληματισμοί μιας πολύ μικρής μειοψηφίας, σχεδόν κάτι σαν προσωπικές απόψεις που κρατά κανείς μόνο για τον εαυτό του.

Το πρόβλημα του πλανήτη δεν είναι μικρό. Οι άνθρωποι είναι πάντα απαίδευτοι, ξερόλες, αγροίκοι. Σύρονται και φέρονται σε κοινωνίες βαρβαρότητας και κανιβαλισμού. Χειρότεροι όλων αυτοί που κυβερνούν, οι οποίοι μετά το πτυχίο του Χάρβαντ, εισβάλλουν στην κοινωνία για να κατακλέψουν, να αδικήσουν και να επινοήσουν τρικ ώστε οι πλούσιοι να συνεχίζουν να κλέβουν τους φτωχούς.

Κι από κοντά - πάντα - τα ΜΜΕ που δεν διστάζουν να στείλουν ιδίοις εξόδοις δημοσιογράφους για να υποβάλουν μια ροζ ερώτηση. Τίποτε άλλο.

Η εποχή που η ανθρώπινη κοινωνία θα ανακάμψει πνευματικά κατά τη γνώμη μου αργεί. Αντίθετα η κατηφόρα προς το ευτελές θα συνεχιστεί, άγνωστο για πόσο.