Η ξενοφοβία ισχύει μόνο για τους φτωχούς

Η ξενοφοβία ισχύει μόνο για τους φτωχούς

 

"Ο ελβετικός ιός της ξενοφοβίας εξαπλώνεται στην ΕΕ τρεις μήνες πριν από τις ευρω-εκλογές στις οποίες η μετανάστευση θα είναι τεράστιο θέμα", γράφει το περιοδικό Spiegel. Το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος στην Ελβετία που περιορίζει την είσοδο "ξένων" χαιρετίζει το σύνολο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς!

Λίγο πιο κάτω, στην Ιταλία, μετανάστες που επέβαιναν σε δυο πλοία - νεκροφόρες ήσαν 244 στο ένα και 263 στο άλλο. Όλοι περισυνελέγησαν από πολεμικά πλοία που έσπευσαν εκεί. Προσέξτε όμως : Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διασωθεί 572 ακόμη μετανάστες οπότε συνολικά οι διασωθέντες ανήλθαν σε  1.079 σε διάστημα 72 ωρών!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως ενώ στην παγκοσμιοποίηση το χρήμα πάει παντού, δεν ισχύει το ίδιο για τον άνθρωπο, που του ορθώνουν τείχη. Όμως όποιος "μετανάστης" έχει χρήμα τα σύνορα είνα ανοικτά παντού.

Ιδού λοιπόν η πικρή αλήθεια. Τα σύνορα κλέινουν για τους μη έχοντες, για τους φτωχοδιάβολους της ζωής. Αντίθετα ανοίγουν αμέσως σε όποιον έρχεται με χρήμα...

Και ποιοι είναι αυτοί οι ακροδεξιοί που δίνουν μάχες για να κλείνουν τα σύνορα για τους φτωχούς; Είναι απαίδευτοι άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη να νοιώσουν ανώτεροι των άλλων. Και επειδή οι ίδιοι είναι τραγικά ασήμαντοι και λίγοι, επιστρατεύουν τρεις (ψευδείς) παραμέτρους : Το χρώμα ( αυτοί λευκοί οι άλλοι μαύροι), η θρησκεία (αυτοί έχουν τον πραγματικό Θεό οι άλλοι είναι περίπου ειδωλολάτρες) και η εθνική ιστορία ( αυτοί έχουν έναν Ντα Βίντσι, έναν Πλάτωνα,οι άλλοι τι έχουν;).

Βέβαια αν είσαι μελαψός, ισλαμιστής και μένεις σε σκηνή σε μια όαση αλλά είσαι παμπλουτος είπαμε : Μπορείς να περάσεις.