Η ντροπή του ΟΑΕΕ

Η ντροπή του ΟΑΕΕ

 

Ο ΟΑΕΕ έχει εξελιχθεί σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική τορπίλη. Και όπως κάθε τι καταστροφικό σε αυτή την χώρα, πάλι έχουμε μπροστά μας έργο πολιτικών. Τι έκαναν οι πολιτικοί; Πήραν πριν λίγα χρόνια το ΤΕΒΕ - που ήταν ιδωτικός φορέας και έσφυζε από υγεία - και τον κρατικοποίησαν για να τον κατακλέψουν. Του "φόρτωσαν" άλλα ταμεία που ήσαν καταχρεωμένα, του αγόρασαν κρατικά ομόλογα που στη συνέχεια τα "κούρεψαν" και τελικά πτώχευσαν ένα πλεονασματικό ταμείο.

Τώρα ο βουλιαγμένος ΟΑΕΕ συνεχίζει να καταστρέφει όπως μπορεί την ελληνική κοινωνία :

* Με απίστευτα υψηλές εισφορές (έως και 460 ευρώ τον μήνα), υποχρεώνει χιλιάδες μικρομεσαίους να καταχρεώνονται. Ταυτόχρονα οι εισφορές του ΟΑΕΕ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ κάθε νέο άνθρωπο να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση (καμία πρόβλεψη στο ξεκίνημά τους να είναι οι εισφορές μειωμένες ως κίνητρο).

* Κατακλέβουν τους οφειλέτες - "ασφαλισμένους" αφού ενώ τους χρεώνουν τα αντίστοιχα ποσά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ΔΕΝ την παρέχουν!

* Κατακλέβουν και τους προς σύνταξη ασφαλισμένους, αφού ενώ έχουν ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ συντάξιμα χρόνια δεν παίρνουν την σύνταξη επί των πληρωμένων με το πρόσχημα ότι πρέπει να πληρωθούν και τα οφειλόμενα. (Γιατί; Ας πάρουν μειωμένη).

Οι πολιτικοί κατάφεραν δυο πράγματα μαζί : Και να βουλιάξουν το υγιές ΤΕΒΕ και να μετατρέψουν σε οφειλέτες 450.000 μικροεμπόρους που μένουν αυτοί και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι. Και πως προσπαθούν να διορθώσουν την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν; Κυνηγώντας ποινικά τα θυματά τους! Φυλακίζοντας φτωχοδιάβολους.

 

         molonoti.gr