Η κατάντια του Τύπου

Η κατάντια του Τύπου

 

Ο κεντρικός... "σοβαρός" Τύπος απέκτησε και μπλακ χιούμορ. Κεντρικός τίτλος στην "Καθημερινή" : Στόχος η πολιτική ομαλότητα. Από κοντά το "Βήμα" : Ασπίδα η Δημοκρατία.

Οι συγκεκριμένες εφημερίδες που θεωρούνται οι "σοβαρότερες" του χώρου, ακόμα και τώρα - στη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων - μοιάζουν να ζουν σε έναν άλλο κόσμο, σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική ομαλότητα (με πολιτικούς να φυλακίζονται, άλλους να διώκονται κ.ο.κ). Υπάρχει επίσης και ένα πολιτικό σύστημα ονόματι Δημοκρατία που επειδή λειτουργεί είναι και ασπίδα στην βία.

Το ότι δεν λειτουργούν η Βουλή, το υπουργικό Συμβούλιο, τα κόμματα, οι θεσμοί και ουσιαστικά κυβερνούν την χώρα ένας πρωθυπουργός και 4-5 γύρω του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η Δημοκρατία που όπως είπαμε είναι και ασπίδα, όχι αστεία.

Πέρα από την φτωχοποίηση της χώρας και των ανθρώπων, πέρα από το "κούρεμα" των ελπίδων, πέρα από ότι περιγράφει την παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, υπάρχει και η απερίγραπτη κατάντια του ελληνικού τύπου. Δεν βλέπει, δεν ακούει, μόνο συγκαλύπτει και πάντα κόντρα στον απλό ανυπεράσπιστο άνθρωπο.

 

        molonoti.gr