Η κατάντια στον Τύπο

Η κατάντια στον Τύπο

 

Βλέπω τους επιφανείς της ελληνικής δημοσιογραφίας και θλίβομαι. Η κατάντια του κλάδου δεν έχει προηγούμενο. Στη θέση θαρραλέων ανθρώπων που μάχονταν κατά της εξουσίας οι σημερινοί δημοσιοφράφοι είναι αριβίστες της κακιάς ώρας.

Κάποιοι απο΄αυτούς βολεύτηκαν μέσα στην εξουσία που υποτίθεται ότι την μάχονταν! Έγιναν βουλευτές, υπουργοί, πήραν δημόσια αξιώματα. Όλοι τους έχουν γίνει φιλιππινέζες των πολιτικών που κυβερνούν. Κατά κανόνα δουλειά τους είναι να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα για να συγκαλύπτουν ή να παραπληροφορούν.

Κάποιοι άλλοι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά -συγκαλύπτουν και παραπληροφορούν - αλλά τα αφεντικά τους είναι όχι πολιτικοί μα επιχειρηματίες. Εργάζονται στα κανάλια και τις εφημερίδες τους, εξευτελιζόμενοι καθημερινά με τα απίστευτα επιχειρήματα που μηχανεύονται για να κάνουν το μαυρο άσπρο.

Δείτε πως μετρούν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αυτοδιοίκηση. Ανάλογα με την κομματική προέλευση του κάθε υποψηφίου, βάφουν μπλε και πράσινες τις πόλεις και αθροίζουν ποσοστά για να αποδείξουν ότι ο δικομματισμός έχει νικήσει. Το επιχείρημα αυτό είναι γελοίο. Στα Καλάβρυτα ο Λαζουράς (ΠΑΣΟΚ) κέρδισε με 57%  τον Κατσικόπουλο (ΠΑΣΟΚ) που πήρε 37%.

Σύμφωνα με τους θλιβερούς της δημοσιογραφίας το ΠΑΣΟΚ στα Καλάβρυτα έχει 90%... Τέτοια κατάντια.

Στις εκλογές της π. Κυριακής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν, απλά άντεξαν παλιά στελέχη τους που έχουν ακόμα δίχτυα στην κοινωνία. Αυτή η συζήτηση του παραλόγου να αθροίζουν ανόμοια ποσοστά για να αποδείξουν ότι η αντιπολίτευση έχασε και το ΠΑΣΟΚ π.χ. του 5% κέρδισε, είναι μια ακόμη απόδειξητης κατάντιας των δούλων του συστήματος.