Η δήθεν "σωτήρια" αερομεταφορά ευρώ

Η δήθεν "σωτήρια" αερομεταφορά ευρώ

 

Πρόκειται για μια ΣΥΝΗΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Όταν μια Τράπεζα ξεμένει από μετρητά, τότε όχημα μεταφοράς χαρτονομισμάτων παίρνει χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα μεταφέρει σε αυτήν που έχει ξεμείνει.

Σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό γίνεται ακόμη και μεταξύ κρατών. Δεν είναι παράδοξο, από την στιγμή που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ένα νόμισμα να γίνονται αερομεταφορές δισεκατομμυρίων. Φυσικά αυτές γίνονται μυστικά δεν είναι και τόσο έξυπνο να διαδίδεις ότι το τάδε αεροπλάνο θα μεταφέρει πάνω από 1 δισ. ευρώ!

Το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα  "θυμήθηκε" δυο χρόνια μετά ότι η χώρα ΔΗΘΕΝ  έφτασε στο κραχ όταν ξέμειναν οι Τράπεζες από ρευστό εξ αιτίας των συνεχών αναλήψεων. Γιατί "θυμήθηκαν" τώρα να περιγράψουν ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΗ ΤΑΚΤΙΚΗ  στο τραπεζικό σύστημα; (μεταφορά χαρτονομισμάτων - το έκαναν και με την Κύπρο). Για να περάσουν το μήνυμα ότι η χώρα ¨ευτυχώς" ακολούθησε τότε τον σωστό δρόμο και βέβαια δεν πρέπει να γίνει πείραμα με μια άλλη κυβέρνηση, αυτός ο δρόμος πρέπει να συνεχιστεί...

Τότε λοιπόν, λίγο πριν τις εκλογές του 12, ναυλωμένα αεροπλάνα, κυρίως της Lufthansa, με πακεταρισμένα 50ευρα και 100ευρα έφταναν  στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να προμηθεύσουν τις τράπεζες με ρευστό, αφού είχαν ξεμείνει από την απόσυρση των καταθετών που ένιωθαν την αγωνία ότι θα έχαναν τα χρήματά τους λόγω της φήμης ότι η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι έστειλάν μόλις 1,5 δισ ευρώ την πρώτη ημέρα και άλλα τόσα την επομένη. Χρήματα πολύ λίγα σε σχέση με τα δεκάδες δισ. ευρώ που είχαν ήδη διαθέσει δανεικά. Ήταν μια τυπική διαδικασία που ο κ. Προβόπουλος την εμφανίζει τώρα ώς μια απελπισμένη κίνηση που έσωσε την Ελλάδα λίγο πριν τον γκρεμό.

Ψεύδεται.