Η ανικανότητα (των πολιτικών) πληρώνεται

Η ανικανότητα (των πολιτικών) πληρώνεται

Tο μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι πάντοτε οι πολιτικοί που κυβερνούν. Η Ελλάδα δεν εκσυγχρονίζεται πουθενά. Πνίγεται στην γραφειοκρατία, την διαφθορά, την παντελή έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης. Κυρίως πνίγεται από την μοναδική σε έκταση αναποτελεσματικότητα των κυβερνώντων.

Παράδειγμα : Έβαλαν φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων. Βάζοντας δηλαδή ενιαία τιμή στο κίνησης και θέρμανσης δεν είχε νόημα να διακινεί κανείς λαθραία το φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για κίνησης. Έβγαινα και οι ανίκανοι της πολιτικής στα παράθυρα να εξηγούν ότι είναι προτιμητέο να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο από το να ζεσταίνονται οι οικογένεις; να μην ρυπαίνονται οι πόλεις και να μην κουρεύονται τα δάση.

Την ίδια ώρα όμως οι εμπνευστές του καταστροφικού αυτού φόρου, είχαν ψηφίσει ΝΟΜΟ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, που όμως σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την ψήφισή του (Απρίλιος 2012), είναι πάντα ανενεργός! 

Ακόμη και το μέτρο της εγκατάστασης εισροών-εκροών στα πρατήρια που ξεκίνησε να εφαρμόζεται με αυστηρά, υποτίθεται, χρονοδιαγράμματα και υπό την απειλή του «λουκέτου» για όσα δεν ανταποκριθούν στον νόμο, παρά τις συνεχείς παρατάσεις (από τις 31 Μαρτίου του 2013 αρχικά, στις 27 Αυγούστου 2014 καταληκτική ημερομηνία), δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ολοκληρωθεί. 

Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολύ απλά, πληρώνουμε συστηματικά την ανικανότητα αυτών που κυβερνούν να... κυβερνήσουν. Αφού δεν λειτουργεί ο νόμος βάλτε έναν άδικο φόρο να τα πάρουμε από... άλλους!