Η ανικανότητα περισσεύει

Η Ελλάδα παρά τις απερίγραπτες θυσίες των πολιτών της δεν θα τα καταφέρει. Όλο και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα "λες και ξεκινάμε από την αρχή". Μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι αναλυτές βλέπουν ότι θα χρειαστεί και νέο "κούρεμα" στα ομόλογα που έχουν αλλάξει τα παλαιότερα, νέα μέτρα λιτότητας και ίσως την εφαρμογή μίας κατ' εξαίρεσιν περιθωριοποίησης της χώρας που μπορεί να έχει π.χ. δυο νομίσματα!

Με δεδομένο ότι όλα τα μνημονιακά μέτρα τα αποφασίζει η τρόικα (οι Έλληνες πολιτικοί μόνο τα υπογράφουν υποσχόμενοι την εφαρμογή τους), η σταθερή αποτυχία τους μας προϊδεάζει για κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο: Και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι ανίκανοι και να προβλέψουν και να επιλύσουν το πρόβλημα. 

Το απόλυτο επιχείρημα για την ανικανότητά τους είναι το περίφημο "κούρεμα" των ομολόγων. Ξεκίνησαν με την απαίτηση να μην γίνει "κούρεμα". Μετά το καθόρισαν στο 21% (Ιούνιος 2011). Στη συνέχεια το καθόρισαν στο 50% (Οκτώβριος 2011). Τελικά εφάρμοσαν 75% (Μάρτιος 2012). Και τώρα εξετάζουν και νέο κούρεμα για να φτάσει στο 90%! 

Η ανικανότητα περισσεύει λοιπόν και στην Ε.Ε. Η τελική εικόνα είναι: Άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικοί και εντός και εκτός Ελλάδος. Οπότε; Οπότε κοιτώντας ψηλά,  ελπίζεις μόνο σε ότι έλθει από τον ουρανό...

molonoti.gr